Velkoobchod

Mlékárna Net Plasy, spol. s r.o - Bystřice

Náhled

Založení mlékárny

Mlékárna byla uvedena do provozu v roce 1950, vybavena pastérem o výkonu 5 tisíc l/h, třemi úschovnými tanky po 3 tisících litrech a dřevěnou máselnicí. Počítalo se s dodávkami mléka pro Ostravu, takže vlastní výroba byla omezena na tvaroh a měkké sýry. K Bystřici byly připojovány další závody, až došlo k vytvoření Gottwaldovských mlékáren zahrnujících devět závodů. Ředitelství se později přesunulo do Kroměříže a po sloučení s Lacrumem do Brna.

V roce 1979 se zde zpracovávalo již 20 milionů litrů mléka ročně na tvaroh měkký, jemný, tučný a s prodlouženou trvanlivostí. V roce 1979 byla zavedena výroba pomazánkového másla a sýra Duko, vyráběly se i smetanové krémy. Společnost NET PLASY, spol. s r.o. koupila Mlékárnu Bystřice pod Hostýnem v roce 1996 od Fondu národního majetku a výrobním programem navázala na již prověřenou dlouholetou tradici.

Současnost

Mlékárna Net Plasy, spol. s r.o. v rámci posílení pozic na trhu začala úzce spolupracovat s firmou ALIMPEX FOOD a.s., pro kterou produkuje všechny výrobky, především výrobky termizované a pařené sýry. Portfolio výrobků mlékárny zůstalo stejné, jen se mění obchodní a distribuční podmínky při uvádění těchto výrobků na trh.

Výrobní program

V současné době tvoří produkci zejména: pomazánková másla, smetanové sýry Duko, bílý pařený sýr Jadel, prémiové tvarohové krémy Bonté, sýrové speciality, měkký tvaroh, jemný smetanový krém Mascarpone a mozzarella.

V sortimentu pomazánkových másel a pařených sýrů Jadel zaujímá společnost jedno z předních míst mezi tuzemskými výrobci. U termizovaných sýrů Duko je postavení výjimečné, poněvadž se jedná o klasickou značku Mlékárny Bystřice pod Hostýnem, kterou společnost hodlá nadále rozvíjet. Kromě standardní produkce vyrábí společnost také privátní značky některých tuzemských obchodních řetězců. Mlékárna má zájem na další výrazné profilaci mezi českými mlékárnami jak do sortimentu, tak v prvotřídní péči o výrobky a zákazníka. Moderní mlékárna má 120 zaměstnanců a zpracovává cca 34 mil. litrů mléka ročně. V posledních letech expanduje i na zahraniční trhy. Za výrobky získala Mlékárna celou řadu významných ocenění a je vlastníkem certifikátu IFS.

Zajímavosti

Měsíční objem produkce u termizovaných výrobků je 300 tun (pomazánka s rostlinným tukem 180t, pomazánkové máslo 25t, termizované sýry Duko 40t, rostlinná pomazánka Bonte 20t, termizované dezerty 30t, mascarpone 5t),u pařených sýrů 30 tun, u měkkých tvarohů 30 tun a másla 100 tun.

Náhled      Náhled      Náhled      Náhled      Náhled